Je hoeft geen sales te doen als je werkt aan je personal brand

Ik heb nog nooit een sales call gedaan oftewel: iemand opgebeld en mezelf gepitched. Ik heb ooit een keer een magazine benaderd of ze mijn foto’s wilden publiceren gratis: wilden ze niet. En verder slide ik ook in niemand’s dm.

Ik bouw aan mijn personal brand met zakelijke foto’s en door mezelf neer te zetten als de zakelijke fotografie expert.

99% van de keren nee horen en hopen op een ja? Sorry maar dat is niet besteed aan mijn tere ziel die snel onzeker wordt. Ik wil gewoon dat mensen naar mij toe komen. En dat doe ik door te werken aan mijn personal brand.

Wat doe ik dan? Nou ik ben Nederlands beste zakelijk fotograaf. Nee geintje: want iedereen heeft zijn eigen stijl en ik gun iedereen ook echt dat die de beste zelf is. Maar ik heb gekozen voor een niche en dat is bedrijfsfotografie. En dan kan je denken aan ZZP’ers of bedrijven met meerdere mensen in dienst.

Vroeger deelde ik alleen foto’s van andere mensen. Dat waren dan de zakelijke klussen die ik deed. Maar ik werd er lieftallig op geattendeerd door een LinkedIn influencer dat ik ook mezelf moest delen. En sindsdien ging het qua personal branding als een trein en heb ik inmiddels op LinkedIn 30.000 volgers en jaarlijks 6.3 miljoen impressies.

 

Vind jij het eng om jezelf te delen en zakelijke foto’s te maken? Ik ook. En daarom deel ik dat ook.

Wil jij wel opvallen in de tijdlijn? Ik ook. En daarom deel ik creatieve foto’s van mezelf en mijn klanten.

Personal branding is de manier om relatief goedkoop echt een goede omzet binnen te halen. Zo haal ik echt 90% van mijn omzet uit het posten op LinkedIn en dus mezelf en mijn werk te delen. Je investeert dus eigenlijk vooraf in de content (door een shoot te doen) en bent daarna niet nog eens allerlei advertentiekosten en marketing kosten kwijt.

De truc is om

  1. Content te maken die opvalt in de tijdlijn: mijn kleurrijke foto’s vallen nou eenmaal gewoon op.  
  2. Een goede kopregel te schrijven waardoor mensen echt verder willen lezen.
  3. Content te maken die mensen echt willen lezen.

 

Ik geloof echt dat elke ondernemer onwijs veel kan halen uit het bouwen van zijn/haar personal brand. En dat zakelijke foto’s daar enorm bij helpen! Het is natuurlijk een beetje eng en daarom schreef ik daar eerder ook al een blog over, maar zeker niet iets om je tegen te laten houden want er kunnen zulke mooie dingen uit komen!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Eindelijk goede zakelijke foto's laten maken?

Neem dan direct contact op!