Waarom goede profielfoto’s 100% onmisbaar zijn voor jouw bedrijf

Waarom zou jij je investeren in goede profielfoto’s van je personeel? Waarschijnlijk hoor je veel tegengeluid vanuit je personeel en voel je zelf ook weerstand:

–           Wij willen niet op de website.
–           Wij vinden dat niet leuk.
–           Lijkt het een nutteloze investering.
–           Kost het veel geld.

En misschien kan jij nog wel 10 redenen verzinnen waarom je niet investeert in goede profielfoto’s van de mensen die werken in jouw bedrijf.

Zelf werk ik als fotograaf bijna volledig in de zakelijke markt als zakelijke fotograaf met een specialisatie op profielfoto’s. Juist omdat ik zie dat bedrijven het steeds belangrijker vinden en er profijt van hebben. Zo word ik jaarlijks geboekt door partijen als Samsung, DHL, BakerTilly en ben ik geboekt door LinkedIn!

Bedrijfsfotografie is belangrijk

Bedrijfsfotografie is tegenwoordig super belangrijk en niet zonder reden:
Waarom is een goede profielfoto belangrijk? Laten we eerst eens kijken waar je die profielfoto’s voor kunt gebruiken:

–           Op de website bij de teampagina.
–           In de e-mail als handtekening.
–           Bij teams of zoom voor als er gebeld wordt met partijen die je fysiek niet zult zien.
–           Op social media kananelen.
–           De werkenbij pagina.

Door de komst van het internet en met name social media vinden veel bedrijven het steeds belangrijker om een persoonlijke indruk te geven aan hun branding. Hiermee kun je als bedrijf een persoonlijke uitstraling geven. Zakelijke fotografie van jouw personeel werkt hierbij.

We werken steeds meer digitaal en om het nog een beetje persoonlijk te maken, is het fijn om te zien wie voor een bedrijf werkt of met wie je aan het mailen bent. Mensen doen zaken met mensen en dit wekt veel meer vertrouwen op!

Maar er is nog een hele belangrijke reden om te investeren in goede profielfoto’s:

Kom jij niet aan leuk personeel?

Kijk ik ben geen expert op het gebied van recruitment ofzo (zeker als ZZPer niet) maar als ik zelf een baan zou zoeken dan zou ik vooral kijken naar:

✨Of het een leuke baan is.
✨Of er goede arbeidsvoorwaarden zijn (niet alleen salaris).
✨ Of er doorgroeimogelijkheden zijn.
✨ Of er leuke collega’s werken.

Als ZZP’er mis ik dat het allermeest. Leuke collega’s waarmee je de vrijdagmiddag borrel doet. Of waar je na het weekend lekker je weekend mee bespreekt. Of waar je mee kan sparren!

Als bedrijf kan je daar enorm op inspelen door middel van employer branding en daar heb je voor nodig: zakelijke foto’s.

Wat kan jij als werkgever bijvoorbeeld doen om meer leuke werknemers aan te trekken? Employer branding dus. Veel mensen zoeken tegenwoordig online hun baan of worden benaderd door een recruiter via LinkedIn. Maar de zoektocht is ook steeds belangrijker bijvoorbeeld via LinkedIn.

En wist je dat jij daar als bedrijf enorm op in kan spelen?

Wat kunnen jullie dus doen?

  1. Laat je medewerkers posten op LinkedIn en doe eens een leuke training voor het personeel hierover! Tijdens de training kan je profielfoto’s laten maken door een fotograaf zodat ze gelijk geinpireerd worden om zelf ook te gaan posten.
  1. Zorg ervoor dat medewerkers een goede profielfoto hebben! Zodra ze dan dus posten, is er herkenbaarheid omdat het hele bedrijf dezelfde profielfoto heeft. Hiermee zorg je voor cross promotie.
  1. Als je het echt SUPER goed wilt doen? Nou laat dan eens een videograaf komen en maak behind the scenes of korte interviews van hoe leuk het is om voor jullie bedrijf te werken.

Beleving = key hierin! Ik denk echt oprecht dat employer branding super belangrijk is en dat medewerkers daarin een super grote rol hebben!

Een goede profielfoto helpt hierbij. Als je medewerkers hun social media kanalen goed ingericht hebben met een duidelijk en herkenbaar profiel dan kan dit een enorm positieve invloed hebben op jullie employer branding. Ik volg zelf echt een aantal mensen die bij een bedrijf werken op LinkedIn en lees met veel plezier hun posts. Op deze manier kunnen zij zeker nieuwe medewerkers maar zelfs omzet aantrekken.

Daarnaast zijn er ook genoeg medewerkers die het wel echt zien als een cadeautje van hun baas. Zij vinden het juist wel heel leuk dat er wordt geinvesteerd in hun persoonlijke ontwikkeling.

Kortom: er zijn meerdere redenen waarom het heel relevant is, zeker in 2024 waarin we heel veel digitaal werken en beleving online nog belangrijker wordt, om goede profielfoto’s te laten maken!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Eindelijk goede zakelijke foto's laten maken?

Neem dan direct contact op!