Wil jij meer verdienen als fotograaf? Check dan deze blog!

Ben jij fotograaf en verdien je nog niet genoeg geld? Kom jij aan weinig opdrachten en richt jij je op portretten? Heb je wel eens gedacht aan de zakelijke markt?

De zakelijke markt is op dit moment een van de snelst groeiende markten qua opdrachten voor fotografie.

Waarom? Omdat er echt heel veel mensen zijn die beeld nodig hebben voor hun bedrijf. Het is dus echt een super interessant voor fotografen om te werken als zakelijk fotograaf.

Maar wanneer is een foto een zakelijke foto? Waar gebruiken mensen en bedrijven die voor? En waarom is de zakelijke markt zo interessant?

Zakelijke fotografie is niet de meest sexy tak van sport. Dit komt omdat er heel veel hetzelfde soort beeld wordt gemaakt. Zou je denken. Maar als je een eigen stijl ontwikkeld, heb je in deze markt een enorm grote onderhandelingspositie, weinig concurrentie en kun je, je vooral focussen op doen waar jij goed in bent: namelijk fotograferen compleet binnen je eigen stijl zonder allerlei klusjes te doen waar jij minder affiniteit mee hebt.

Er is namelijk echt een enorme vraag naar creatieve zakelijke foto’s die opvallen op websites en in de tijdlijn op bijvoorbeeld LinkedIn.

Door de komst van het internet en met name social media vinden vooral bedrijven het steeds belangrijker om een persoonlijke indruk te geven aan hun branding.

Dit doen ze bijvoorbeeld door teampagina’s te maken of medewerkers blogs te laten schrijven voor social media. Maar er is meer nodig! Denk eens aan een werkenbij pagina, uberhaupt de website van een bedrijf en voor de multinationals die ook internationaal werken: de e-mail handtekening met een persoonlijk headshot! Hiermee kan een bedrijf een persoonlijke uitstraling geven.

Maar ook zelfstandig ondernemers, laten steeds meer van zichzelf zien online door middel van personal branding en dus zakelijke foto’s. Zij gebruiken dit op hun website, in social media posts en als ze bijvoorbeeld e-books schrijven of mailings doen. Persoonlijkheid zorgt voor herkenbaarheid en een goede personal branding strategie met unieke zakelijke foto’s helpt hierbij.

Bedrijven in Nederland lopen vooral qua headshots, personal branding en de zakelijke uitstraling echt nog niet voorop en hebben vaak wel het budget om hierin te investeren. Hier is ook veel waarde in te leveren voor zo’n bedrijf. Dit maakt het werk ook dankbaar!

Kort samengevat is de zakelijke markt enorm aantrekkelijk voor jou als fotograaf omdat:

Er is veel werk in.
Als je goed bent en een eigen stijl hebt, kun je hier goede prijzen voor vragen.
Er is veel vraag naar creatief beeld. Want dat is er nog niet. Dus een enorme kans voor de creatievere fotograaf.
Je hebt dankbare klanten die onwijs blij zijn met jouw beelden.

Wil jij meer leren over zakelijke fotografie en hoe je hierin een killer succes wordt? Check dan mijn cursus zakelijke fotografie.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Eindelijk goede zakelijke foto's laten maken?

Neem dan direct contact op!